İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yabancı uyrukluların Türkiye'de evlilik işlemlerine ilişkin önemli bir düzenleme yaparak evlendirme memurluklarına yeni bir yazı gönderdi. Bu yeni düzenleme ile Türk vatandaşlarıyla evlenerek Türkiye'de ikamet izni almak isteyen yabancıların önünde bazı şartlar getirildi.

Yazıda, son yıllarda Türkiye'ye yerleşmek isteyen yabancıların sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtilerek, bu durumun Türk vatandaşıyla evlenerek vatandaşlık elde etme isteğini artırdığına dikkat çekildi. Bu nedenle, evlenme başvurusunda bulunacak yabancı uyrukluların ülkede yasal olarak kalış hakları olması gerektiği vurgulandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından evlendirme memurluklarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar

"Kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göçle etkin mücadele edilebilmesi amacıyla bir Türk ile bir yabancının veya iki yabancının evlenme işlemlerinde yabancı uyruklu kişinin geçerli pasaportu veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkemizde yasal kalış hakkının olması halinde evlenme müracaatının alınması ve durumun, ilinizdeki tüm evlendirme memurluklarına duyurulması."

Bu düzenlemeyle, Türkiye'de evlenerek ikamet izni almak isteyen yabancıların yasal süreçlere uygun olarak hareket etmeleri ve bu süreçte denetim altında olmaları sağlanarak, kamu düzeninin korunması amaçlanıyor. Bu yeni kararın, yabancı uyruklularla Türk vatandaşları arasındaki evlilik işlemlerindeki şeffaflığı ve denetim mekanizmalarını güçlendirmesi bekleniyor.