Adana'nın Kozan ilçesindeki Kızlarsekisi Mahallesi'nde saat 16.00 sularında bir orman yangını başladı. İhbar üzerine bölgeye pek çok yangın söndürme ekibi yönlendirildi. Yangına havadan müdahale için gönderilen helikopter, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Helikopterdeki 5 kişilik ekip, barajdan yüzerek kurtuldu, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de gönderildi ve ekip üyelerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Dinlenme tesisine fahiş fiyat cezası: 1 milyon lira Dinlenme tesisine fahiş fiyat cezası: 1 milyon lira

Orman Genel Müdürlüğü, yangın söndürme helikopterinin su alırken Gökdere Barajı'na düştüğünü açıkladı. Açıklamada, "Adana'nın Kozan ilçesinde 15.45'te başlayan orman yangınına müdahale etmekte olan kiralık Mİ-8 tipi helikopterimiz, 16.20 civarında Göksu Çayı'ndan su aldığı sırada bilinmeyen bir sebeple kırıma uğradı. Helikopterdeki 3 Rus uyruklu olmak üzere 5 mürettebat yaralı olarak kurtarıldı. Mürettebatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" denildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangınına müdahale eden helikopterimiz, Gökdere Barajı'ndan su alırken kırıma uğradı. Neyse ki helikopterdeki 5 personel sağ olarak kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise açıklamasında, "Kozan'da meydana gelen orman yangınına müdahale eden helikopter maalesef Gökdere Barajı'ndan su alırken düştü. En büyük tesellimiz, 5 personelin kazadan sağ kurtulması. Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Orman Genel Müdürlüğü personeline geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.