Güncel

Yastık altında altını olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yastık altında birikmiş fiziki altınları olan vatandaşlar için yeni bir düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurdu. Bu düzenleme, altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yastık altında fiziki olarak tutulan altınlar için yeni bir düzenlemenin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle birlikte, vatandaşların bankalarda altınlarını daha rahat bir şekilde saklayabilmesi ve gerektiğinde çekebilmesi sağlanacak

Altın Üretimi

Yılmaz, vatandaşların altın ve döviz birikimlerini sisteme dahil etmelerinin ekonomi için önemli olduğunu belirtti. "Altın üretimini artırmak, madenciliği geliştirmek durumundayız. Vatandaşlarımızın dövizi evde tutmaları, yabancı ülkelere sıfır faizli kredi sağlamak anlamına geliyor," dedi.

Bankalarda Fiziki Altın Teslimi Kolaylaşacak

Vatandaşların altınlarını bankalara yatırmaları durumunda, her ihtiyaç duyduklarında kolaylıkla çekebilmeleri için bankaların fiziki altın teslim süreçlerini kolaylaştıracak yeni adımlar atılacak. Yılmaz, "Yastık altında 4 bin 670 ton altın olduğunu ve bunun 300 milyar dolar değerinde olduğunu" belirtti.

Altın İthalatına Kota

Yılmaz, altın ithalatında kota uygulamasının 7 Ağustos 2023'te başladığını ve rafinerilerin üretebileceği en küçük altın miktarının 1 gram olarak belirlendiğini söyledi. Ayrıca Ağustos ayında kıymetli metallerle kaplama adi metallerin ithalatında yüzde 20 ek vergi uygulamasına geçildiğini belirtti.

Devlet Güvencesi 

Vatandaşların altın hesaplarının 650 bin liraya kadar olan kısmının devlet güvencesi altında olduğunu ifade eden Yılmaz, "Vatandaşlarımız, altınlarını saklama maliyetine katlanmadan güvenli bir ortamda muhafaza edebilecek ve reel bazda getiri elde etme imkanına sahip olacak," dedi. Yılmaz, önümüzdeki günlerde yastık altındaki altınların sisteme dahil edilmesi için yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini de ekledi.