Diyarbakırlı iş insanı Vahit Karaarslan, son dönemde dikkat çeken özelleştirme ihaleleri ve büyük yatırımlarla gündeme geldi. Karaarslan, Koç Holding'in uzun süredir almaya çalıştığı İstanbul Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını 505 milyon dolar teklifle kazanarak adından söz ettirdi.

Vahit Karaarslan, 1975 Diyarbakır doğumlu olup, 27 yıldır ticaretle uğraşıyor. Tarım, akaryakıt, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Karaarslan, 2016'dan bu yana Özelleştirme İdaresi'nden milyonlarca dolarlık taşınmaz ihaleleri kazandı.

Karaarslan'ın yatırımları sadece İstanbul'la sınırlı kalmadı. Aydın Didim'de 20 bin 353 metrekarelik turistik arazileri 351 milyon liraya, Ankara Çankaya'daki 18 bin metrekarelik Hazine arazisini ise 461 milyon liraya satın aldı. Ayrıca, İzmir Konak'taki Karayolları arazisi için 651 milyon lira ödedi.

60 KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı yapılacak! 60 KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı yapılacak!

Karaarslan, Sümer Holding'e ait çok sayıda araziyi de Özelleştirme İdaresi'nden satın aldı. Antalya'daki projelerinde, Sümer Holding'e ait arsalarda gerçekleştirdiği yatırımlarla 784 konutluk Rengi Antalya Green Life, Green Park, Premium projeleri ve Tepe Şehir projesi kapsamında 106 konut inşa etti.

Vahit Karaarslan'ın, Koç Holding'in favori görüldüğü Kalamış Yat Limanı ihalesinde 505 milyon dolarlık teklifle limanın işletme hakkını kazanması, Türkiye'nin ikinci ve İstanbul'un en büyük yat limanının işletmesini 40 yıllığına üstlenmesini sağladı. Karaarslan, bu hamlesiyle Türkiye'deki büyük özelleştirme ihalelerinde önemli bir oyuncu olarak öne çıktı.