Güncel

Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Yeni Sınıflar ve Dersler Eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili sürecinde öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) düzenleyecek. İşte detaylar...

Abone Ol

Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili sürecinde öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) düzenleyecek. İşte detaylar...

Kurs Takvimi

Kurs Merkezlerinin Belirlenmesi: 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında açılacak kurs merkezleri il/ilçe merkez komisyonlarınca belirlenerek e-Kurs modülüne işlenecek.

Ders ve Sınıf Düzeyi Tanımlamaları: 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında belirlenen kurs merkezi müdürlüklerince ders ve sınıf düzeyi tanımlamaları yapılacak ve il/ilçe merkez komisyonları tarafından onaylanacak.

Öğretmen ve Öğrenci Başvuruları: Öğretmen başvuruları 03-12 Haziran 2024 tarihleri arasında, öğrenci başvuruları ise aynı tarihlerde alınacak.

Öğretmen Görevlendirmesi: 12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında kurs merkezi müdürlüklerince öğretmen ihtiyaçları e-Kurs modülüne girilecek ve il/ilçe merkez komisyonları tarafından öğretmenler görevlendirilecek.

Kurs Süreci: Kurs sınıflarının oluşturulması 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde tamamlanacak ve kurslar 01 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Tamamlanma tarihi ise 29 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

Açılacak Dersler

  • Bilişim Teknolojileri
  • Müzik
  • Görsel Sanatlar
  • Beden Eğitimi

Yaz dönemi DYK'ları, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmelerine katkı sağlayacak ve akademik başarılarını destekleyecek önemli bir fırsat sunacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu girişimi, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamanın yanı sıra öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin de aktif bir şekilde katılımını teşvik edecek.