Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı'na göre, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) atandı. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ise yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi. Çetin'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı görevine Orgeneral Ali Çardakcı atandı.

Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarında Değişiklikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 32634 sayılı Resmi Gazete'de, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yapılan atamalar dikkat çekti. Bursa Valiliği görevini yürüten Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanırken, Bursa Valiliği görevine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız getirildi.

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in emekliye ayrılmasıyla birlikte, bu önemli göreve Orgeneral Ali Çardakcı getirildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 22 general ve albay bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 83 general ve albay farklı görevlere atandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da Tümamiral Ahmet Kendir koramiral rütbesine, Tuğamiral Cengiz Ünver tümamiral rütbesine, Albay Ertuğrul Şerbetci ise tuğamiral rütbesine terfi etti.

Diğer Önemli Atamalar

Atama kararlarında Türkiye'nin Hırvatistan Büyükelçiliği'ne Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atanırken, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'na Coşkun Yılmaz getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Başmüfettişlik görevine Bünyamin Kırbıyık, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na ise Muhammet Ahmet Tokdemir atandı.

Yeni Rektör Atamaları

Bakan Yumaklı: Önümüzdeki üç güne dikkat Bakan Yumaklı: Önümüzdeki üç güne dikkat

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, bazı üniversitelerde yeni rektör atamaları da yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Uğur Ünal, Dicle Üniversitesi'ne Prof. Dr. Kamuran Eronat, Trakya Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mustafa Hatipler ve diğer üniversitelere yeni rektörler atanarak görevlerine başlamaları sağlandı.