Yeni öğretmenlik meslek kanunu kapsamında atanan öğretmenler, bundan böyle Milli Eğitim Akademilerinde eğitim alacak. Bu bir yıllık eğitim sürecinde öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle belirlenen eğitimciler tarafından eğitilecekler.

Kimler Eğitim Verecek?

Milli Eğitim Akademisinde görev alacak eğitimciler arasında üniversitelerden eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan başöğretmenler, uzman öğretmenler ve kıdemli öğretmenler yer alacak. Bu kapsamlı eğitim programı, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı ve eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Eğitim Süreci ve Atama:

CHP Genel Başkanı Özel: Biz kimseyle koalisyon kurmayacağız ama Türkiye ittifakını büyüteceğiz CHP Genel Başkanı Özel: Biz kimseyle koalisyon kurmayacağız ama Türkiye ittifakını büyüteceğiz

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklar. Eğitim programında başarısız olan öğretmenlerin ise akademiden kaydı silinecek ve tekrar KPSS'ye girerek yeniden akademiye kabul edilmeye çalışacaklar.

Milli Eğitim Akademileri Nerelerde Kurulacak?

Şimdilik Milli Eğitim Akademilerinin 30 büyükşehirde kurulması planlanıyor. 81 ile yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

Yeni sistem, öğretmenlerin daha donanımlı ve hazırlıklı olarak göreve başlamalarını sağlayacak, böylece eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunacak. Bu süreçte, öğretmenlerin alacağı kapsamlı eğitim, onların mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'ün bu iş birliği, öğretmenlerin mesleki eğitimini güçlendirecek ve geleceğin eğitimcilerinin daha yetkin bireyler olmasını sağlayacak. Yeni atanan öğretmenler, bu eğitim sürecini tamamlayarak, öğrencilerine daha iyi rehberlik edebilecek ve eğitimde kaliteyi yükseltecekler.