Güncel

Yeni Destek Ödemesi Annelerin Yüzünü Güldürecek: 3.708 TL Yardım

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, belirli koşulları karşılayan ve çalışmayan anneler için yeni bir destek ödemesi planı hayata geçirilecek. Bakanlık, dar gelirli ailelere yönelik bu adımı atarken, her ayın yardım paketinin 2.059 TL ile 3.708 TL arasında bir miktarı kapsayacağını duyurdu.

Abone Ol

Destek paketi kapsamında yapılacak yardımın; özellikle eşini kaybetmiş, çalışmayan annelerin hayatını kolaylaştırmak adına planlandığı belirtildi. Ancak bu yardımdan faydalanmanın birtakım belirli şartları var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm belirtilen şartların sağlanmasının ardından yardım ödemelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Destekten Yararlanma Şartları Neler?

Bu yardımdan yararlanmak isteyen annelerin ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve mavi kart sahibi olmamaları gerekiyor. Bir diğer önemli koşul ise annelerin 18 yaşını doldurmuş olması ve Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmeleri. Ayrıca, kiracılar ve ihtiyaç sahibi bireyler ile evde eğitim alan çocukları olanlar ve kronik hastalığı olan anneler de bu yardımdan faydalanabilecek.

Destekten Nasıl Faydalanılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılırken, yukarıda belirtilen şartları karşıladığınızı kanıtlamanız gerekiyor. Başvurunuz onaylandıktan sonra, ihtiyaç duyduğunuz sürece bu desteği alabilmeniz mümkün olacak.