Güncel

Yeni eğitim yılında bir çok değişiklik: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tek tek açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa'da yaptığı basın toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılında devreye alınacak uygulamaları detaylarıyla paylaştı. Öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanımından tutun, öğretmenler için beyaz önlük zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik geliyor.

Abone Ol

Cep Telefonları Sınıflara Giremeyecek

Bakan Tekin, öğrencilerin dikkatinin cep telefonları yüzünden dağıldığına dikkat çekerek, "Çocuklarımızın sınıflara cep telefonu getirmemesi için gerekli tedbirleri alacağız" dedi. Öğrencilerin derslere odaklanabilmesi için bu tür dikkat dağıtıcı etkenlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öğretmenler Beyaz Önlük Giyecek

Okullarda bir diğer önemli değişiklik ise öğretmenler için geliyor. Bakan Tekin, "Öğretmenlerin beyaz önlük giymeleri konusunda valiliklerimiz gerekli düzenlemeleri yapacak" açıklamasında bulundu.

Kitap Dağıtımı ve Deprem Bölgesine Özel Tedbirler

Bakan, yaklaşık 500 milyon kitap dağıtacaklarını ve bu kitapların yıl sonunda öğrencilerden geri alınacağını belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinde eğitimin sorunsuz başlaması için önceden hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Eğitime Deprem Engeli Yok

Deprem bölgelerinde eğitimin aksamaması için her türlü önlemin alındığına vurgu yapan Bakan Tekin, "Tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Öğretmen ve öğrencilerimiz için konaklama ve ulaşım sorunları çözüldü" dedi.

3 Aşamalı Deprem Projeksiyonu

Deprem bölgelerinde yatırım projeleri için 3 aşamalı bir plan oluşturulduğunu da açıklayan Bakan Tekin, "Bazı projeler 11 Eylül'de, bazıları bahar yarıyılında ve bazıları ise önümüzdeki Eylül'de tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Obezite ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele

Yeni eğitim yılında obezite ve dijital bağımlılıkla da etkin bir mücadele başlatılacağını belirten Bakan, okul bahçelerinin aktif kullanılmasını ve sosyal medya üzerinden ödev verilmesinin önüne geçilmesini planladıklarını söyledi.

Çocuklar için Sağlıklı Oyun Alanları

Bakan Tekin, "Okul bahçelerimizin, obezite ve dijital bağımlılıkla mücadelede etkili bir şekilde kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Sosyal Medya Üzerinden Ödev Yasak

Sosyal medyanın, çocukları dijital bağımlılığa ittiğini belirten Tekin, "Sosyal medya üzerinden ödev verilmesinin önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.

Kültürel Mirasın Öğretilmesi

Bakan Tekin, 2017'de müfredata eklenen "Şehrimizi Tanıyalım" ünitesinin aktif bir şekilde kullanılmasını istedi. "Çocuklarımızın, yaşadıkları şehrin tarihini ve kültürünü öğrenmesini çok önemsiyoruz" dedi.

Yeni eğitim yılında hayata geçirilecek bu önemli değişiklikler, öğrencilerin ve öğretmenlerin okul yaşamına doğrudan olumlu bir etki yapması bekleniyor.