Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bu yılın ilk yedi ayında 6 bin 26'sı yangın olmak üzere toplam 16 bin 652 olaya müdahale ettiklerini açıkladı.

Ankara İtfaiyesi'ne katılmaya hak kazanan 150 itfaiye eri için yemin töreni düzenlendi. Yavaş, törende yaptığı konuşmaya, hayatını kaybeden itfaiye erlerine saygı duruşunda bulunarak başladı.

Yavaş, belediyelerin en önemli görevlerinden birinin itfaiye hizmetleri olduğunu vurgulayarak, itfaiye erlerinin güvenliğini artırmak ve olaylara hızlı müdahale edebilmek için en son teknoloji ekipmanlar kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti. Göreve geldiklerinde itfaiye araç sayısını 154’ten 292’ye, personel sayısını ise 764’ten 1146’ya çıkardıklarını ifade etti.

Ayrıca, mevcut istasyon sayısını yeni inşa edilen istasyonlarla birlikte 48'e yükselttiklerini belirten Yavaş, İncek, Çakırlar, Bağlum, Haymana, Etimesgut, Nallıhan ve Akyurt gibi bölgelere yeni istasyonlar kazandırdıklarını açıkladı. Hurdacılar Sitesi'ne yeni bir istasyon inşaatının devam ettiğini, Çamlıdere ve Temelli istasyonlarının inşaatlarının da sona yaklaştığını dile getirdi. Diğer bölgelerde de proje çalışmaları sürmekte olduğunu ve en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir yasası nedeniyle beldelerdeki itfaiye birimlerinin kapatıldığını ve bu durumun yangınların büyümesine neden olduğunu belirten Yavaş, bu sorunu aşmak için kırsal alanlara 662 adet 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri gönderildiğini, bu bölgelerdeki 1302 vatandaşa da yangınla ilk müdahale eğitimi verildiğini aktardı.

2023 yılında toplam 28 bin 465 olaya müdahale ettiklerini, bunun 9 bin 54’ünün yangın olduğunu kaydeden Yavaş, 2024 yılının ilk yedi ayında 16 bin 652 olaya müdahale edildiğini bildirdi. Ayrıca, bu dönemde 55 bin 961 kişiye sertifikalı seminer, tatbikat ve hizmet içi eğitim verildiğini belirtti.

Tahliye Partisinde Olay Anlar! Dilan Polat, Kardeşi Sıla Doğu'yu Dudaktan Öptü Tahliye Partisinde Olay Anlar! Dilan Polat, Kardeşi Sıla Doğu'yu Dudaktan Öptü

Ankaralılara ve itfaiye teşkilatına bir müjde vermek istediğini söyleyen Yavaş, geçen hafta Çevre Bakanı ile görüştüklerini ve 500 yeni itfaiye eri talep ettiklerini, muhtemelen 300 civarında itfaiye eri alacaklarını duyurdu. Bu itfaiye erlerinin eğitimli ve liyakat esasına dayalı gençlerden oluşacağını ifade etti.

Törenin ardından itfaiyeciler için dua edildi, itfaiye teşkilatının temellerini atan tulumbacılar gösterisi sunuldu ve itfaiye erleri yemin etti.