Yeni torba yasada Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik önemli düzenlemeler kabul edildi: Emekli maaşı için yaş şartı gevşetildi, pilotlara özel imkanlar sunuldu, döner sermaye ücretleri artırıldı ve şehit ailelerine destek genişletildi.

Yeni torba yasada Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için yapılan düzenlemeler şu şekildedir:

Emekli Maaşı Düzenlemesi: Kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen ancak yaş şartını sağlayamayan askeri personele emekli maaşı bağlanacak. Bu düzenleme, askeri personele daha erken emeklilik imkanı tanıyacak ve yaş şartı dolmadan emekli aylığı almalarını sağlayacak.

Pilotlara Özel İmkanlar

Pilotlar için özel düzenlemeler getirilmiştir. Yükümlülük süresini tamamlayarak TSK'dan ayrılan pilotlara, icra ettikleri uçuşlara karşılık toptan ödeme ve ilave tazminat verilecek. Muvazzaf subay olarak görevlerine devam etmek isteyen pilotlar da emsalleriyle benzer uçuş tazminatı alacaklar.

Döner Sermaye ve Ücret Artışı

Döner sermaye işlerinde ek görev alan personele ödenecek ücretler artırılmıştır. Amfibi Deniz Piyade Komutanlıklarında görevli sözleşmeli erbaş ve erlerin ücretlerinde ise iş güçlüğü ve risk açısından yüzde 5 artış yapılmıştır.

Şehitlerin anne ve babaları artık Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne üye olabilecekler. Bu düzenleme, şehit ailelerine daha fazla sosyal ve destek imkanı sunmayı amaçlamaktadır.

E-5 Karayolu'nda İntihar Girişimi! Genç Kız Koşarak Aşağıya Atladı E-5 Karayolu'nda İntihar Girişimi! Genç Kız Koşarak Aşağıya Atladı