Güncel

Yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri ne kadar? Sandık başkanı, üye...

Yaklaşan 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler, binlerce vatandaşın sandık kurulu başkanı, sandık görevlisi, bina sorumlusu gibi farklı görevlerde yer almasına olanak sağlayacak. Seçim hazırlıkları devam ederken, görev almayı düşünenler için en çok merak edilen konulardan biri, bu görevler karşılığında alacakları ücretlerin ne kadar olacağı oldu. İşte, yerel seçimlerde görev alacak vatandaşlara ödenecek ücretler hakkında detaylar.

Abone Ol

Yerel seçim sürecinin önemli bir parçası olan ve seçim günü sorunsuz bir oylama yapılmasını sağlayacak olan sandık görevlileri, bu önemli görevi üstlenmenin yanı sıra belirlenen ücretleri de almaya hak kazanacaklar. Sandık görevlisi olarak görev yapacak olanlar 2.088 TL, sandık kurulu başkanları 2.947 TL, partili üyeler ise 1.044 TL alacaklar. Ayrıca, seçim sürecinde önemli bir yere sahip olan bina sorumluları da 2.936 TL ücret alacaklar. Bu ücretler, seçim sürecinde görev alacak olan vatandaşların merakla beklediği bilgiler arasındaydı ve nihayet açıklandı.

Başvuru Süreci Henüz Başlamadı

Seçim günü görev almak isteyen vatandaşlar için henüz başvuru süreci başlamamış durumda. Sandık başkanı ve sandık görevlisi başvuruları, ilgili kişiler tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Görev almak isteyenler, ikametgah adreslerine göre ilgili seçim kurulu başkanlıklarına başvuru yapacaklar.

Sandık Görevlisi Çeşitliliği

Seçimlerde görev alacak sandık görevlileri iki ana gruptan oluşuyor. Birinci grup, devlet memurları arasından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen sandık kurulu görevlileridir. İkinci grup ise, seçime girecek olan siyasi partiler tarafından belirlenen partili sandık görevlileridir.