Son zamanlarda yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine dair çıkan iddialara Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yanıt geldi. Bakan Bolat, sosyal medyada dolaşan ve yeşil pasaporta dahil edileceği belirtilen meslek gruplarının yanlış bilgi olduğunu belirterek, “Uygulamayı genişletmiyoruz. Yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız” dedi.

Üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı Üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO heyeti, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ederek çeşitli ekonomik destek taleplerinde bulundu. Hacısüleyman, toplantıda, yeşil pasaport alımının kolaylaştırılması da dahil olmak üzere birçok konuda çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

Dosyada, kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlamalardan kurumsal kredi kartlarının muaf tutulmasına, ihracat bedellerinin Merkez Bankası'na satış zorunluluğunun esnetilmesine, vize sorunlarına ve diğer ekonomik sorunlara yönelik öneriler yer alıyor. Başkan Hacısüleyman, “Ekonomik sorunların daha ciddi etkiler yaratmadan çözülmesi için acil önlemler alınması gerekiyor” dedi.

Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yayılan ve yeşil pasaport kapsamının genişletileceğine dair bilgilerin yanıltıcı olduğunu vurgulayarak, mevcut uygulamanın değişmeyeceğini ve yeşil pasaportun güvenilirliğini koruyacaklarını ifade etti. İş dünyasının yaşadığı vize sıkıntıları ve yeşil pasaport taleplerine ilişkin de, mevcut düzenlemelerin sürdürüleceği belirtildi.