Altın fiyatları, eylül ayına yaklaşırken yeni rekorlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Altın yatırımcılarının yıl sonunda nasıl bir tabloyla karşılaşacaklarına dair merak edilen sorulara, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tvnet canlı yayınında yanıt verdi. Memiş, yıl sonu için gram altın fiyatlarına dair net bir tahminde bulunarak yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Kartla Yapılan Ödemeler Yüzde 89 Arttı Kartla Yapılan Ödemeler Yüzde 89 Arttı

Altın Fiyatlarında Yıl Sonu Beklentisi: 3000-3500 TL

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren İslam Memiş, bu artışların sürpriz olmadığını belirtti. Memiş, "2024 yılı altın için adeta altın çağı olacak" dedi ve yıl sonu gram altın fiyatlarının 3000-3500 TL seviyelerine çıkabileceğini öngördüğünü açıkladı.

Altın Yatırımcılarının Yüzü Güldü

Memiş, altının 2024 yılında yatırımcısına ciddi kazanç sağladığını vurguladı. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimleri, jeopolitik gerilimler ve Çin'in ithalat politikaları gibi faktörlerin altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirtti. Ocak ayından bu yana altın yatırımcısının yüzde 40, ons altının ise yüzde 20 getiri sağladığını söyleyen Memiş, yılın yıldız yatırım aracının yine altın olduğunu ifade etti.

Altın-3

Altın Yatırımcıları Ne Yapmalı?

Altın yatırımcılarının, ev veya araba almak konusunda tereddüt yaşadıklarını dile getiren Memiş, "Altın fiyatları yükselecek, fakat ev ve araba fiyatları da artacak" dedi. Yatırımcıların altının bir kısmını ellerinde tutarak, ihtiyaçlarına göre karar vermelerini önerdi.

islam-memis-ezber-bozacak-tahmin-altın-ve-dolar-savası-baslıyor

Yatırım Stratejisi Önerisi

Memiş, birikimi olan vatandaşlara sepet yöntemi uygulamalarını tavsiye etti. 1 milyon liralık birikimi olan birinin bu parayı dört farklı yatırım aracına bölmesi gerektiğini söyleyen Memiş, "250 bin lira altın, 250 bin lira dolar, 250 bin lira TL, 250 bin lira gümüş olarak yatırım yapılmalı" dedi.