Güncel

YKS 2024 yerleştirme sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Abone Ol

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS yerleştirme işlemleri tamamlandı ve sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Adaylar, bu site üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek. 19-23 Ağustos tarihleri arasında yerleştirilen adayların kayıt işlemleri yapılacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yapay zeka ve bilişim programlarına tam doluluk

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki yapay zeka ve bilişim programlarının kontenjanlarının tamamen dolduğunu açıkladı. Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Yeni açılan programlarımızın büyük ilgi gördüğünü, hiçbir boş kontenjanın kalmadığını memnuniyetle belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Devlet üniversitelerinde doluluk oranı yüzde 98,8

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre, devlet üniversitelerinde toplam kontenjanların yüzde 98,8’i dolmuş durumda. Özellikle önlisans programlarında tam doluluk sağlandı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan bu doluluk oranlarına ulaşılması, Türkiye’de yükseköğretime olan yoğun talebin ve genç neslin eğitim olanaklarına erişiminin güçlü olduğunu gösteriyor.

Sonuçların ardından kayıt süreci başlıyor

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların, belirtilen tarihlerde üniversitelerine başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yaptıracak adaylar ise üniversitelerinin duyurduğu belgeler ve tarihlere göre işlem yapacak.