Kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

Prens Selman'dan Şok Eden Açıklama: "Filistin Meselesi Umrumda Değil" Prens Selman'dan Şok Eden Açıklama: "Filistin Meselesi Umrumda Değil"

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, YKS ek yerleştirme ile bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, kazandıkları üniversiteler tarafından belirlenecek tarihler arasında gerçekleştirilecek. Kayıtlar, yerleştirme sonuçlarının duyurulduğu tarihlerde yapılacak olup, adayların bu süre içerisinde ilgili üniversitelere başvurması zorunlu tutuluyor. Kayıt yaptırmayan adaylar ise bu haklarını kaybedecekler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekmektedir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır."

Kayıt tarihleri ne zaman açıklanacak?

Kayıt tarihleri, üniversiteler tarafından açıklanacak olup, adayların kazandıkları üniversitelerin resmi web sitelerini takip etmeleri öneriliyor. Üniversiteler kendi takvimlerine göre kayıt işlemlerini duyuracaklar, bu yüzden öğrencilerin bu duyuruları yakından takip etmeleri gerekiyor. Kayıt sürecini kaçıran adaylar, haklarını kaybedecekler.