Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin belgelerini temin edebilmeleri amacıyla, nüfus müdürlükleri hafta sonu boyunca hizmet verecek.

Nüfus müdürlükleri çalışma saatleri

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, YKS sınav merkezi olan il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin 8 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacağını bildirdi. Bu düzenleme, öğrencilerin sınav günü herhangi bir sorun yaşamadan gerekli belgeleri alabilmeleri için yapıldı.

Kredi Çekecekler Dikkat! Bankalarda Yeni Dönem Başladı Kredi Çekecekler Dikkat! Bankalarda Yeni Dönem Başladı

Başvuru süreci

Öğrencilerin zaman kaybı yaşamamaları için, nüfus müdürlüğüne başvurudan önce sınava giriş belgelerini ibraz etmeleri gerektiği belirtildi. İşlemler randevusuz olarak gerçekleştirilecek, bu sayede öğrenciler hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini tamamlayabilecekler.

Öğrencilere başarı dilekleri

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada sınava girecek adaylara başarılar diledi ve sınav sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da sınav öncesinde yaptığı açıklamalarda, adayların sınav belgeleri ve kimlikleri yanlarında bulundurmalarının önemine dikkat çekmişti. Nüfus müdürlüklerinin hafta sonu açık tutulması, sınava girecek adaylar için büyük bir kolaylık sağlayacak.