Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla tamamlanmıştı. Şimdi ise YKS sonuçlarının açıklanma zamanı yaklaşıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır.
 

YKS sonuçlarını öğrenmek için adaylar, ÖSYM'nin sonuç ekranına (https://sonuc.osym.gov.tr/) erişim sağlayabileceklerdir. YDT, AYT ve TYT sonuçları, ortaöğretim puanlarıyla birleştirilecektir. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM üzerinden detaylı sonuç belgesine ulaşabileceklerdir.

ÖSYM'nin daha önceki sınav dönemlerinde sonuçları erken açıklama eğiliminde olduğu bilinmektedir. Ancak, resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

YKS tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından paylaşılmamıştır. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih sürecinin başlaması beklenmektedir. ÖSYM'nin resmi duyurularını takip etmek, tercih tarihleri hakkında güncel bilgilere ulaşmak için önemlidir.

 

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi