Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Savunma Sanayisi Yetenek Yönetimi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, istihdama duyarlı olmayan üniversite programlarının tasfiyesinin süreceğini ve eğitim sisteminin sektör ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirileceğini duyurdu.

Prof. Dr. Özvar, teknolojik değişimlerin ve yapay zeka gibi yeni çözümlerin bazı geleneksel meslekleri tehdit ettiğini belirtti. Bu değişimlerin eğitim kurumlarını da yeniliklere uyum sağlamaya zorladığını ifade etti. YÖK olarak, müfredatların sektör temsilcileriyle işbirliği içinde güncellenmesini, staj ve işyeri uygulamalarının genişletilmesini teşvik ettiklerini açıkladı.

Savunma sanayisinin stratejik önemine vurgu yapan Özvar, yetenek yönetiminin teknoloji kadar önemli bir yatırım alanı olduğunu belirtti. Özvar, savunma sanayisinde teknolojiye dayalı ve yenilikçi çözümler gerektiren birçok disiplinin bir araya geldiğini ve bu nedenle genç yeteneklerin erken keşfedilmesinin kritik olduğunu ifade etti.

Narin Güran cinayetiyle ilgili kritik gelişme! Rapor tamamlandı Narin Güran cinayetiyle ilgili kritik gelişme! Rapor tamamlandı

Siber güvenlik, yapay zeka ve dijitalleşme alanlarında yürütülen çalışmaların kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu belirten Özvar, bu programların sayısını artıracaklarını ancak istihdama duyarlı olmayan programların tasfiyesinin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, işbirliklerinin milli yetkinlik havuzunun derinliğini artırdığını ve üniversite-sanayi işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Özvar, son dönemdeki işbirliklerinin, özellikle savunma sanayisi kuruluşlarıyla yapılan projelerin yükseköğretim kurumlarına sağladığı katkılardan bahsederek, bu tür işbirliklerinin daha da genişlemesi gerektiğini ifade etti.