Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde çift ana dal ve yan dal eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik düzenlemeler getiriyor. YÖK tarafından belirlenen programlara talep doğrultusunda çift ana dal ve yan dal eğitimi verilebilecek ve bu programlarda "not ortalaması" kısıtı uygulanmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile yükseköğretim kurumları arasında geçiş, çift ana dal, yan dal ve kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, yurt dışında bir üniversiteden yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına geçiş yapacak öğrenciler için başarı sıralaması şartları da belirlendi.

Öğrencilerin çift ana dal ve yan dal eğitimi alabilmeleri için kayıtlı oldukları üniversiteye talepte bulunmaları gerekecek. YÖK tarafından belirlenen programlarda çift ana dal ve yan dal eğitimi yapmak isteyen öğrencilerin "not ortalaması" kısıtı olmayacak. Bu düzenleme, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile birlikte uygulanmaya başlanacak.

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

Öğrenciler, program tercihlerini yaparken çift ana dal ve yan dal eğitimi hakkında koşulları ve açıklamaları programların detaylarında bulabilecekler. YÖK'ün getirdiği bu düzenleme ile öğrenciler, ilgi duydukları alanlarda daha esnek bir eğitim alabilme fırsatına sahip olacaklar.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi