Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, KKTC vatandaşı öğrencilerin Türk vatandaşı öğrencilerle aynı statüde değerlendirileceğini açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı'nın takdiri ve Erol Özvar'ın yazılı imzasıyla duyuruldu.

2024-2025 Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı: Yüz Yüze ve Elektronik Kayıtlar 2024-2025 Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı: Yüz Yüze ve Elektronik Kayıtlar

Ücret Muafiyeti

Özvar, 2024-2025 eğitim öğretim yılında KKTC vatandaşı öğrencilerin öğrenim ücreti ödemeyeceklerini belirtti. Özvar, "Bugüne kadar KKTC uyruklu olup ÖSYM sınavı ile devlet üniversitelerine kayıt yaptıran öğrenciler, geçmiş yıllardaki gibi herhangi bir ücret ödemeyecek" dedi. Bu muafiyet, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ya da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile kayıt yaptırmış öğrencileri de kapsayacak.

Katkı Payı Ücretleri

Özvar, program süresini aşan öğrencilerin katkı payı ödemesi gerekeceğini vurguladı. Ayrıca, ikinci üniversite kaydı yapan KKTC vatandaşı öğrencilerin de belirli bir miktar katkı payı ödeyeceğini ifade etti.

Bu karar, KKTC vatandaşı öğrencilerin Türkiye'de eğitim almasını daha erişilebilir hale getirecek ve eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunacak.