Yurdun kuzey ve iç bölgeleri ile Akdeniz’in iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı, yer yer ise çok bulutlu olacak. Trakya, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop çevreleri, Niğde’nin güneyi ve Kayseri’nin doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde yağışların kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Kuzey ve iç bölgeler ile Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklığı 2 ila 6 derece düşecek, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genel olarak güney ve güneybatıdan, kuzeydoğu kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatıdan hafif ila orta kuvvette esecek.

Bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları ve hava durumu tahminleri şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 26°C

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 30°C

Adana: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C

Emeklilikte kritik yıl: Bu yıl emekli olanlar daha yüksek maaş alacak Emeklilikte kritik yıl: Bu yıl emekli olanlar daha yüksek maaş alacak

Antalya: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu, 31°C

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C (Sabah saatlerinde yağışlar yer yer kuvvetli olabilir.)

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28°C (Öğle saatlerinde yağışlar yer yer kuvvetli olabilir.)

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 35°C