Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalındığına yönelik iddialara sert bir yanıt verdi. Bakan Uraloğlu, Ankara'da düzenlenen Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu'nda, bir gazetecinin bu konu hakkındaki sorusuna tepki gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat enflasyon için tarih verdi Ticaret Bakanı Bolat enflasyon için tarih verdi

“Veri Çalınması Olayı Olmamıştır”

Bakan Uraloğlu, “Şu anda Türkiye'nin gündeminde verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olayı olmamıştır,” şeklinde konuştu. Uraloğlu, iddiaların geçmiş dönemde konuşulmuş bir bilgi olduğunu ve günümüzde Türkiye'nin bu konuda bir gündeminin olmadığını vurguladı. Bakan, "Bu dönemde sadece konuşulmuş, kapanmış bir konudur. Şu anda kimse ortalığı bulandırmasın ve bu konuda haber yapmasın," dedi.

“Geçmişte Konuşulanlar Güncel Değildir”

Bakan, geçmişteki açıklamaların yanlış yorumlandığını belirterek, “Bu şekilde yapılmış olan haberlere cımbızla çekilip arkasına önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır,” ifadelerini kullandı. Uraloğlu, yıllar önce tartışılmış bir konunun güncel bir mesele gibi sunulmasının yanlış olduğunu da ekledi.