Ak Parti'den erken seçim çağrılarına çok net yanıt geldi Ak Parti'den erken seçim çağrılarına çok net yanıt geldi

40 yıl sonra bir ilk: Altın madalya yok

Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, Türkiye için beklenmedik bir sonuçla tamamlandı. 40 yıl aradan sonra ilk kez bir olimpiyat organizasyonunu altın madalya alamadan tamamlayan Türkiye, oyunları 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile kapattı. Altın madalya kazanan sporculara yönetmelik gereği verilen 1000 cumhuriyet altını değerindeki ödülden bu yıl kimse yararlanamazken, gümüş madalya kazanan sporcular 600, bronz madalya kazanan sporcular ise 300 cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Yusuf Dikeç'e 300 cumhuriyet altını ödülü

Milli atıcı Yusuf Dikeç, Paris 2024'te karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Dikeç'in, profesyonel ekipman kullanmaması ve rahat tavırları ile verdiği pozu dünyadaki birçok sporcu tarafından taklit edilerek ikon haline geldi. Elde ettiği başarıyla Dikeç'e 300 cumhuriyet altını değerinde ödül verildi.

Takım sporlarında da ödüller aynı

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın bir takım sporu dalında gümüş madalya kazanmaları, ödül değerlendirmelerinde bireysel sporlarla aynı kriterlerin uygulanmasına neden oldu. Her iki sporcuya da 300 cumhuriyet altını değerinde ödeme yapıldı.

Türkiye, olimpiyat ödüllerinde cömert ülkeler arasında

Yusuf Dikeç'in kazandığı para ödülünün teslim edilmesiyle birlikte, Türkiye'nin olimpiyat madalyalarına verdiği yüksek ödüller bir kez daha gündeme geldi. Türkiye, olimpiyat madalyalarına en yüksek para ödülü veren ülkeler arasında yer alırken, ilk sırada yer alan ülke Hong Kong oldu. Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi, altın madalya kazanan sporcularına 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalya kazananlara 12 milyon 711 bin TL ve bronz madalya kazananlara ise 6 milyon 355 bin TL ödül veriyor.