Bakan Tekin, arsa üretmelerine rağmen yerel yönetimlerden kaynaklanan imar ve iskan problemleriyle mücadele ettiklerini belirtirken, belediyelerin talep ettiği yüksek maliyetlerin bütçelerini zorladığını ifade etti. Özellikle Eskişehir ve İzmir gibi şehirlerde bu tür sıkıntılar yaşandığını söyleyen Tekin, yerel yönetimlerle iş birliği çağrısında bulundu.

Sivas'ta gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında eğitim öğretim sürecinin kalitesini artırmak için alınması gereken tedbirleri değerlendiren Bakan Tekin, özellikle deprem riski nedeniyle yık-yap kararı alınan okullarla ilgili çalışmalara vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir araya gelerek detaylı değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Tekin, belediye başkanlarının destekleriyle birçok ilde ihtiyaç duyulan okulları yapmak için bütçeden pay aldıklarını kaydetti.

Ancak, arsa üretme konusundaki çabalarına rağmen yerel yönetimlerden kaynaklanan sorunlarla karşılaştıklarını belirten Bakan Tekin, özellikle belediyelerin okul yapımı için talep ettiği maliyetlerin yüksek olduğuna dikkat çekti. "Arsa üretiyoruz, imar ve iskan gibi yerel yönetimlerden kaynaklanan problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Okullarımızın belediyeler tarafından yapılması gereken giderlerinin karşılığında bizden istenen rakamların çok yüksek olduğu belediyelerle karşı karşıya kalıyoruz." şeklinde konuşan Bakan Tekin, bu durumun özellikle Eskişehir ve İzmir'de yaşandığını örneklerle açıkladı.

Bakanlık olarak eğitim süreçlerine destek olmak adına bütçeden pay ayırdıklarını ifade eden Tekin, yerel yöneticilerden, seçimlere yaklaşırken eğitimle ilgili projelerini kamuoyuyla paylaşmalarını ve sürece destek olmalarını istedi. Bu noktada Sivas Belediye Başkanı'na teşekkür eden Tekin, yerel yöneticilerin okulların ihtiyaçlarını ve öğretmenlerin taleplerini dinlemeleri, öğrencilere destek olmaları konusunda olumlu adımlar attıklarını belirtti.

YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Sivas'taki eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgiler de veren Bakan Tekin, 21 yıl önceki derslik sayısının yüzde 50 üzerinde arttığını ancak öğrenci sayısındaki azalma nedeniyle buna rağmen ihtiyaçların karşılanamadığını söyledi. Özellikle coğrafi faktörlerden kaynaklanan lokal ihtiyaçlarla ilgili tedbirler alacaklarını belirten Tekin, "Sivas'ın geniş coğrafi alanı, yerel ihtiyaçları etkiliyor. Bu konudaki sorunları masaya yatırarak çözüm yollarını bulacağız." dedi.

Bakan Tekin ayrıca, 2002 yılında başlatılan "Cumhuriyet'in 100. Yılına Mektuplar" kampanyası kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerden gelen mektuplara değindi. Okulların 21 yıl öncesine göre büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerin yaşadığı sorunların azaldığını, okulların inşaat teknolojisinin birinci sınıf olduğunu ve depremlerde dayanıklı olduklarını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini ileten Tekin, eğitim öğretim süreçlerine katkılarından dolayı destekçilerine teşekkür etti.