Emekli ve memur maaşlarına yılın ikinci yarısında yüzde 25 zam yapılacak. Bu zam oranına refah payı da eklenecek. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Memur ve emekliler, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz'dan itibaren almaya başlayacak.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girecek. Bu sayede memurlara 8 bin 77 lira ilave artış sağlanacak. Zam farkları ise temmuz ayında ödenecek. Memur emeklileri 15 Temmuz'da, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 17-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlarını alacak.

En düşük memur emekli aylığı 9 bin 877 liraya çıkarıldı. Diğer emekli aylıkları ise şu şekilde belirlendi: 2000 öncesi SSK emeklileri için 7 bin 616 lira, SSK 2000 sonrası emeklileri için 4 bin 720 lira, Bağ-Kur emeklileri için 5 bin 549 lira, Bağ-Kur (tarım) emeklileri için ise 4 bin 268 lira.

Emekli maaşlarındaki artışın yanı sıra zam farkları da ödenecek. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan veya başvurusunu mart veya nisanda yapmış olanlar, temmuz zammı ve refah payı artışından faydalanacak.

Buna göre, en düşük emekli aylığı 7.500 lira olarak uygulanmaya devam edecek. Yüzde 25 zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak ve kök aylığı 5 bin lira ve altında olanların emekli aylıkları 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek.

EYT kapsamında mart ayında dilekçe verenler, temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamdan faydalanacak. EYT'liler de diğer emekliler gibi zamdan etkilenecek ve ayırım yapılmayacak.

Zamlı maaşlar ve zam farkları bu ay içinde ödenecek. Memur maaşlarına yapılan zamın ilk ödemesi 15 Temmuz'da gerçekleşecek. Zam farkları ise SGK tarafından belirlenen tarihte ödenecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi