Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yoluyla tüketicileri yanıltan ve sağlıklarını tehlikeye atan gıdalarla ilgili yeni bir liste yayınladı. Bu listede özellikle zeytinyağı ürünlerinde yapılan hileler dikkat çekti. Zeytinyağına, boya ve tohum yağları gibi kullanımı yasak maddelerin karıştırıldığı ortaya çıktı.

Bakanlık, denetimler sonucunda hileli ürünleri tespit ederek, bu ürünleri ve üreticilerini ifşa ediyor. 16 Ekim tarihinde güncellenen listede, birçok zeytinyağı markasının yanıltıcı içeriklere sahip olduğu belirlendi. En çok dikkat çeken isimlerden biri, Onay Ticaret-Sabri Akın oldu. Bu isim, tam 43 farklı markayla piyasaya sahte zeytinyağı sürdü. Diğer bir firma olan E.A.T Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ise natürel sızma zeytinyağı adı altında tohum yağları karıştırdığı ürünlerle dikkat çekti.

Zeytinyağına yapılan hileler üç temel kategoriye ayrıldı:

Çetenin kan donduran mesajları ortaya çıktı: Yenidoğan bebeklerin hayatı üzerinden kazanç oyunu! Çetenin kan donduran mesajları ortaya çıktı: Yenidoğan bebeklerin hayatı üzerinden kazanç oyunu!

Tohum yağlarının karıştırılması.

Daha düşük kaliteli zeytinyağının karıştırılması.

Gıdada kullanımı yasak olan boyaların eklenmesi.