Altın fiyatları, 17 Ekim 2024 itibarıyla yukarı yönlü bir seyir izleyerek yeni bir rekora yaklaşıyor. Haftanın dördüncü işlem gününde, bir süredir devam eden yükseliş hareketleri ons altının fiyatını 2682 dolar seviyesine taşıdı. Ekim ayına düşüşle başlayan altın, kayıplarını toparlayarak yükseliş trendine girdi ve bu süreçte yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

Altın-4

Ons Altın:
Dünü 2673 dolar seviyesinde kapatan ons altın, sabah saatlerinde 2682 dolara ulaşarak rekor seviyeye yaklaşıyor.

Gram Altın:
Gram altın da dolar kuru ve ons altındaki yükselişlerin etkisiyle rekor seviyelere ulaşıyor. Dünü 2935 liradan kapatan gram altın, sabah saatlerinde 2950 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın-2

Kapalıçarşı Fiyatları:
Kapalıçarşı’da gram altın 3093 liradan satılırken, resmi rakamlara göre gram altın fiyatı 2950 lira. Kapalıçarşı ve resmi fiyatlar arasındaki fark ise 143 liraya ulaşmış durumda.

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş, küresel piyasalardaki makro ekonomik gelişmeler ve jeopolitik risklerle yakından bağlantılı. Ayrıca, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı toplantısı takip edilecek. Faiz oranlarının %50 seviyesinde sabit tutulması bekleniyor.