Oda fiyatlarında yükseliş bekleniyor

Bu yıl Türk lirası bazında yaklaşık %100, döviz bazında ise %25 artan otel oda fiyatlarının 2025'te de artış göstermesi bekleniyor. Talebin yükseldiği bu dönemde, sektördeki erken rezervasyonların hızla tükeneceği tahmin ediliyor. Turizm temsilcileri, yabancı turistlerin erken rezervasyonlara daha fazla ilgi gösterdiğini ve bu dönemde yoğun bir satış temposunun yaşanacağını belirtti.

21 aylık bebeğe özel kreşte öğretmenden şiddet 21 aylık bebeğe özel kreşte öğretmenden şiddet

“Hedefimiz gecelemede İspanya’yı yakalamak”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, 2025'in fiyat artışları açısından zorlu, ancak yönetilebilir bir yıl olacağını ifade etti. Antalya’nın 2024'te yaklaşık 17 milyon turisti ağırladığını belirten Kavaloğlu, kişi başına düşen ortalama geceleme süresinin 9,5 olduğunu söyledi.

Kavaloğlu, “Türkiye turizmi için bu dönem, kaliteli hizmet sunumunu kabul ettirme yılı olacak. Kişi başı geceleme fiyatlarımız şu anda 105-107 dolar seviyesinde. Hedefimiz, İspanya'nın ulaştığı 125 dolar seviyesine çıkmak” dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye yoğun ilgi

Almanya merkezli turizm satış şirketi Schmetterling'in CEO’su Ömer Karaca, Almanya’daki Türkiye satışlarında rekor kırıldığını belirtti. Karaca, “Erken rezervasyon artık süper erken rezervasyona dönüştü” diyerek Türkiye’nin turistler arasında popüler destinasyonlardan biri haline geldiğine dikkat çekti. 2025’te de benzer bir hızda satışların devam etmesini beklediklerini ekledi.

Tatil için erken rezervasyon hayati önemde

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise Türkiye’deki tatil paketlerinin %50’sinin Jolly üzerinden satıldığını belirterek, erken rezervasyon yapmanın 2025'te daha da önemli hale geleceğini vurguladı. Artan fiyatlar nedeniyle planlamasını önceden yapan turistlerin daha avantajlı olacağına işaret eden Vardar, tatilcilerin erken rezervasyona yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

2025 yılı turizmde parlak geçecek

Sektör temsilcileri, 2025’in turizm açısından bir dönüm noktası olacağını ve rekorlarla dolu bir yıl geçirme umudu taşıdıklarını ifade etti. Türkiye'nin, Akdeniz’deki diğer rakip destinasyonlarla yarışarak gelir seviyesini artırmayı hedeflediği yeni sezonda, süper erken rezervasyon döneminin sektöre önemli katkı sağlaması bekleniyor.