Instagram üzerinden başlatılan gözaltılar

Başsavcı Y.C.'nin, avukat sevgilisinin adına Instagram hesabı açtıkları ve kişisel bilgilerini izinsiz ele geçirdikleri gerekçesiyle 5 kişiyi gözaltına aldırdığı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında, gözaltına alınanlar arasında Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ö.U.K. da yer aldı.

Yazlıkta gözaltı ve ev aramaları

Gazeteci Ümit Karadağ’ın aktardığı bilgilere göre, Avukat Ö.U.K., yazlığında gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Ö.U.K.’nın ifadesi alındıktan sonra 24 saat geçmeden serbest bırakıldığı bildirildi. Avukat, soruşturmayla bir ilgisinin olmadığını ve dosyanın takipsizlikle sonuçlanacağını düşündüğünü ifade etti.

Ofis çalışanları da soruşturmada

Öte yandan, avukat E.Ö.’nün ofisinde çalışan bir personelin adının da soruşturmada geçtiği ortaya çıktı. Ofisteki bilgisayarı incelemeye alınan personel de delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. E.Ö., kendisinin soruşturmada yer almadığını, personeliyle ilgili incelemelerin yapıldığını vurguladı. Telefon ve bilgisayar incelemelerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

MEB'de İl Müdürü Ataması Yapıldı MEB'de İl Müdürü Ataması Yapıldı

"Keyfi Soruşturma" iddiaları

Olayla ilgili bazı kaynaklar, Başsavcı Y.C.’nin, kıskançlık nedeniyle keyfi bir soruşturma yürüttüğünü öne sürdü. Gözaltı işlemleri ve soruşturmanın yöntemi, hukuk çevrelerinde tepki topladı.

Başsavcı sessizliğini koruyor

Çaycuma Başsavcısı Y.C., hakkında ortaya atılan iddialara yönelik bir açıklama yapmayı reddetti. Başsavcı, konuyla ilgili olarak “Bu konuda açıklama yapamam. İl Başsavcımız süreci yakından takip ediyor, açıklama yapacak kişi o” dedi.