Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in 18 gün süren kaybının ardından cansız bedenine ulaşılması, Türkiye'de büyük bir üzüntü yarattı. Van'daki yurdundan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki Rojin'in cesedi, en son görüldüğü yerden 20 kilometre uzaklıkta bulundu. Ceset, ciddi derecede deforme olmuş şekilde keşfedildiği için ölüm nedeni tam olarak belirlenemedi; bu sebeple İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlar bekleniyor.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!! Ekonomistlerin İndirim Beklentisi Belli Oldu Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!! Ekonomistlerin İndirim Beklentisi Belli Oldu

Olayla ilgili soruşturma sürerken, genç kızın ölmeden önceki internet aramaları dikkat çekti. Rojin'in telefonunda yapılan incelemelerde, ölümünden önce "Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" gibi aramalar yaptığı ortaya çıktı. Bu durum olayın şüpheli bir yönü olup olmadığına dair soru işaretlerini artırdı.

Rojin'in babası ise kızının intihar etmediğini, bir cinayete kurban gittiğini iddia ediyor. Baba, yaptığı açıklamalarda kızının tek başına 24 kilometre uzağa gitmeyeceğini ve birileri tarafından zarar gördüğünü düşündüğünü belirtti. Bu acılı baba, suçluların en kısa sürede bulunarak cezalandırılmalarını talep etti.