2025 Yılı İçin Merkezi Yönetim Bütçesi Açıklandı: En Büyük Pay Eğitimde 2025 Yılı İçin Merkezi Yönetim Bütçesi Açıklandı: En Büyük Pay Eğitimde

Türkiye'de kamu kurumları için büyük bir personel alım süreci başlamış durumda. KPSS ve yaş gibi belirli kriterler aranmadan, toplamda 13 bin 208 personelin işe alınması hedefleniyor.

Bu alımlar, çeşitli meslek gruplarına yönelik ihtiyaçları karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek. Özellikle dönerci, veri uzmanı, sekreter ve garson gibi pozisyonlar öne çıkıyor.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kura yöntemiyle 275 personel alınacak. Bu pozisyonlara başvuracak adayların emekli olmamaları gerekecek, ancak KPSS'ye girme zorunluluğu bulunmuyor.

En büyük alım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde gerçekleştirilecek ve burada 9 bin 690 uzman erbaş istihdam edilecek. Diğer yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 personel almayı planlarken, Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı, Adalet Bakanlığı ise 400 icra müdürü ve yardımcıları alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, engelli ve eski hükümlüler için 8 kişilik kontenjan açarken, Milli Savunma Bakanlığı 69, İçişleri Bakanlığı ise 23 kişilik kadro tahsis etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 15 kişilik bir alım yapacak.

Başvurular, İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek ve her bakanlık için farklı başvuru süreçleri izlenecek. Adaylar, İŞKUR'un resmi web sitesi üzerinden başvuru koşullarını detaylı bir şekilde öğrenebilirler.