AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "Çözüm süreci şu anda gündemimizde yer almıyor. Önceki dönemlerde bu konuyla ilgili adımlar atıldı, fakat Abdullah Öcalan ile bir iletişim kurmayı düşünmüyoruz," ifadelerini kullandı.

MEB valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi MEB valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi

Çözüm süreciyle ilgili olarak Ala, "Artık bu konu masamızda yok," diyerek durumu net bir şekilde ortaya koydu. PKK lideri Öcalan ile görüşmenin söz konusu olmadığını vurgulayan Ala, "Sorunlar farklı ve bu sorunlara getirilecek çözümler de değişkenlik gösteriyor. Geçmişte bu süreç yaşandı, artık geride kaldı, Oldu Bitti. Her seferinde aynı adımları atmak zorunda değiliz," dedi.

Efkan Ala ayrıca, "Kürtçe yayın yapan kanallar 24 saat aktif durumda. Bu engeller aşıldı. O süreçlerin bazı kısımlarında Ortadoğu'da kaos yaşandı. Eğer Türkiye, reformlarını gerçekleştirmemiş olsaydı, Irak ve Suriye'yi hedefleyen projelere karşı koyamazdı," şeklinde eklemelerde bulundu.