Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilen genelgede, valiliklerin il bazında ders saatlerinin başlangıç saatlerini belirlemedeki yetkisi vurgulandı. Bu planlamada gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşulların dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

TSK'ya İftira İddiasıyla Fincancı'ya Mahkemeden Ceza Kararı Çıktı TSK'ya İftira İddiasıyla Fincancı'ya Mahkemeden Ceza Kararı Çıktı

Ayrıca, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim sürecini aksatmayacak şekilde ayarlanması ve öğrencilerin olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması talep edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla tüm valiliklere "okul ve ders saati uygulaması" ile ilgili bir genelge gönderildi.

Genelgede, ülke genelinde mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesine yönelik karara da atıfta bulunuldu. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği belirtildi.

İlk ve ortaöğretim okullarında derslerin başlama ve bitiş saatlerine dair düzenlemelerin yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince günlük çalışma saatlerinin belirlenmesinin illerde valiliklere bırakıldığı ifade edildi.

Son olarak, yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle "kış saati" talebiyle ilgili olarak valiliklerin il bazında mesai ve ders saatlerini belirleme yetkisi hatırlatıldı. Okullardaki ders saatlerinin planlamasında toplumsal koşulların göz önünde bulundurulması, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.