Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelindeki valiliklere okulların başlama ve bitiş saatlerine ilişkin bir genelge gönderdi. Bu genelgede, illerdeki ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere ait olduğu bir kez daha vurgulandı. Genelgede, ders saatleri planlanırken gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların dikkate alınması gerektiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelgede, özellikle derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim sürecini aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Kabine Revizyonu Yaklaşıyor! Kulislerde Yeni İsimler Gündemde Kabine Revizyonu Yaklaşıyor! Kulislerde Yeni İsimler Gündemde

Ayrıca, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan ileri saat uygulamasının devam edeceği belirtilerek, okullardaki saat düzenlemelerinde ilgili mevzuat hükümlerine ve bölgesel şartlara uygun planlamalar yapılması gerektiği kaydedildi. Valiliklerin, hem yerel şartlara hem de kış aylarında ortaya çıkan ihtiyaçlara göre ders ve mesai saatlerini düzenlemesi talep edildi.