TSK'ya İftira İddiasıyla Fincancı'ya Mahkemeden Ceza Kararı Çıktı TSK'ya İftira İddiasıyla Fincancı'ya Mahkemeden Ceza Kararı Çıktı

Gaziantep'te özel bir kreşte görevli öğretmen Betül K.'nın, uyuyan 21 aylık M.D. Özkan'a tokat attığı iddia edildi. Olay, 8 Ekim Salı günü Emek Mahallesi'ndeki Montessori Atölyesi'nde gerçekleşti ve güvenlik kameralarına yansıdı.

İddialara göre, öğretmen Betül K., uyuyan M.D. Özkan'a tokat attı. Tokatın ardından bebeğin yüzünde bir el izi oluştu. Betül K., daha sonra bebeğin ailesini arayarak, M.D. Özkan'ın yanağının üzerine yattığı için yüzünde iz oluştuğunu savundu. Ancak, aile kreşe geldiklerinde bebeğin yüzündeki parmak izlerini görünce şiddet uygulandığını düşündü ve darp raporu aldı.

Kreşteki güvenlik kameraları incelendiğinde, Betül K.'nın M.D. Özkan'a tokat attığı açıkça görüldü. Görüntülerde, 10 bebeğin uyuduğu odada öğretmenin M.D. Özkan'a tokat attığı ve ardından battaniyeyi bebeğin üzerine örttüğü anlar yer aldı.

Bebeğin babası Mehmet Özkan ve annesi Gündoğdu Özkan, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Kreş yönetimi ise, olay sonrası öğretmenin kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu. Betül K., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.