BBC'nin analizinde, İstanbul'un "Türkiye'nin ekonomik ve sosyal dinamosu" olarak nitelendirildiği ve İBB Başkanlığı'nın ülkenin geleceği için kritik bir anahtar olduğu ve 2019 yerel seçimlerinin ardından, 2024 seçimleri için politik sahnenin farklı bir görünüm sergilediği belirtildi.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Murat Kurum'un Avantajı

Yapılan analizde, 2019 seçimlerinde altı partili bir koalisyonun desteğiyle başarı elde eden İmamoğlu'nun, bu kez muhalefetin birlik içinde olmamasından dolayı zorlu bir yarışa girdiği ifade edildi. Özellikle DEM Parti gibi bazı muhalefet partilerinin kendi adaylarını çıkarması, mevcut İBB Başkanı İmamoğlu'nun kazanma şansını risk altına sokarken, analize göre bu durum Murat Kurum'a önemli bir avantaj sağlıyor.

Seçimin Kaderini Belirleyecek

BBC'nin analizinde ayrıca, İstanbul seçimlerinin Türkiye'nin geleceği üzerindeki etkisinin altı çizilirken, seçmen davranışlarını etkileyebilecek muhtemel faktörlere de değinildi. İmamoğlu ve Kurum arasındaki rekabetin, şehrin ekonomik ve sosyal meseleleri başta olmak üzere bir dizi kritik konuda seçmen tercihlerini nasıl etkileyeceği merak konusu.