Milli Savunma Bakanlığı, 1829 sürekli işçi pozisyonu için başvuru sürecini açıkladı. Alımlar, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular, 24 Nisan 2024 itibarıyla başladı ve çeşitli niteliklerdeki adaylar için farklı iş pozisyonları mevcut. Başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış fakat 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Şartlar ve istenen belgeler

Başvuracak adayların en az ilkokul mezunu olmaları şartı aranıyor. Ayrıca adayların, herhangi bir suçtan mahkum olmamış olmaları, Milli Güvenlik Kurulu tarafından güvenlik tehdidi olarak görülen gruplarla ilişkilerinin bulunmaması ve askerlikle ilişiği olmamaları gibi koşullar da aranıyor. Adayların ayrıca belirli mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmaları veya ilgili meslek dallarından mezun olmaları gerkiyor.

Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı... Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı...

Başvuru ve sınav süreci

Başvurular, İŞKUR'un online platformu üzerinden alınacak ve adaylar, belirtilen kriterlere uygunlukları doğrultusunda sınavlara çağrılacak. Sınavlar, sözlü ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek ve başarılı adaylar Milli Savunma Bakanlığı'nda istihdam edilecek. Sınavlar ve kura çekimi, belirlenen tarihlerde ve yerlerde yapılacak, bu süreçler noter huzurunda gerçekleştirilecek.