Yargıtay Başkanlığı seçimi dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Adaylardan Mehmet Akarca 119, Ömer Kerkez ise 138 oy alırken, 11 boş oy ve 68 geçersiz oy kullanıldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim onuncu tur oylamayla devam edecek.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi dolmuştu. Bu kapsamda, Yüksek Mahkeme yeni başkanını belirlemek için yapılan seçimlerde Ömer Kerkez ve Mehmet Akarca arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor.

Seçimlerde sonuç alınamaması durumunda, dördüncü ve beşinci tur oylamalarda salt çoğunluk sağlanamazsa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Yargıtay Kanunu'nun 2797 sayılı maddesine göre, başkanların seçimi üye tamsayısının salt çoğunluğu ile ve gizli oyla yapılıyor.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Ömer Kerkez, 1966 yılında Antakya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı. 2017'de Yargıtay üyeliğine seçilen Kerkez, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığına atanmıştı.