Güncel

10 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış rota değiştirdi

Sağanak yağışlar ülkemizin batısına doğru hareket ederken, Meteoroloji tarafından 10 il için sarı kodlu yağış uyarısı verildi. Bugün ülkenin büyük bir bölümünde sıcaklık değerleri daha da yükselecek. Sıcak çarpması riski oldukça fazla. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu verileri...

Abone Ol

Bugün ülkenin büyük bir bölümünde sıcaklık değerleri daha da yükselecek, sıcak çarpması riski oldukça fazla. Uzmanlar ise en başta yaşlılar, kalp ve tansiyon hastalarının güneşten korunması konusunda peş peşe uyarılarda bulundu.

Meteoroloji tarafından dün kuzey kesimler için uyarısı yapılan yağışlar  batıya doğru rota değiştirdi.

Sarı Kod Uyarısı Verilen İller

MGM tarafından sarı kodlu uyarı yapılan iller şu şekilde: 

Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kastamonu, Konya ve Karabük.

İstanbul, İzmir ve Bursa'da hava açık, poyraz orta düzeyde eserek sabah saatlerinde serinlik yaratıyor. Gece ise rüzgarlar hafifliyor ve yüksek bağıl nem ile hava daha da bunaltıcı olarak etkisini sürdürüyor. İstanbul 34, izmir 38, bursa 35 derece. Ankara salı güneşli 34 derece, çarşamba yerel yağışlar bulunuyor. Antalya'da ise bağıl nem tekrar yükselişe geçiyor 33 derece olan sıcaklık 40 dereceye yakın olacağı değerlendirildi.

İşte Bölgelere Göre Hava Durumu Değerlendirmesi 

Marmara'da önümüzdeki birkaç gün hava açık ve çok sıcak, bölgenin tamamı poyraz sert eserek az da olsa serinlik sağlıyor. Edirne 39, Çanakkale 36, Balıkesir ve Sakarya 35 derece.

İç Anadolu'da yaz yağmurları salı Çankırı ve Sivas'ta devam edecek. Eskişehir civarında hava açık. Bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde 32-33 derecelerde seyrediyor.

Ege'de hafta boyunca sıcak çarpması riski oldukça fazla. Rüzgarlar kuzeyden sert eserek biraz olsun serinlik sağlasa da öğle saatlerinde güneşte durulmamalı. Gölgede Manisa ve Denizli 39, Muğla 37, Aydın 41, Bodrum 40 derece.

Akdeniz'de bağıl nem yine çok yüksek. Isparta çevresinde ve Mersin- Kahramanmaraş arasında iç kesimlerde yerel yağmurlar bekleniyor. Kahramanmaraş 38, Isparta 35 derece. Hissedilen sıcaklıklar Adana'da 43, Mersin'de 41 Hatay'da 37 derece.

Karadeniz'de yağışlar çoğunlukla iç kesimlerde kısa süreli beklenirken bölgenin doğusunda özellikle de Artvin'de daha uzun süreli olacak, tedbirli olunmalı. Bolu ve Kastamonu 32, Samsun 30, Trabzon 29 derece.