Piyasa ve finans uzmanı Susannah Streeter, "Geçen yıl teknoloji sektörüne vuran volatiliteyle kıyaslandığında, şu anki piyasa koşulları oldukça stabil. Bu, Arm Holdings'ı halka arz yapmaya daha da itiyor" dedi. Bloomberg News'e göre, şirket önümüzdeki ayın ilk haftası süreci resmi olarak başlatıyor. Eylül ayının ilk haftası içinde tanıtım turları yapılacak ve ayın ikinci haftasında halka arz fiyatlandırması belirlenecek. Şirketin 60 ila 70 milyar dolar arasında bir değerlemeye sahip olması bekleniyor.

Halka arz için konsorsiyum oluşturuldu ve bu konsorsiyumda Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. ve Mazuho Financial Group Inc liderlik edecek. 28 farklı banka ve aracı kurum da bu konsorsiyumun bir parçası olacak.

YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi? YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi?

Yurt Dışı Halka Arza Katılım

Halka arza yurt dışından katılmak isteyen yatırımcılar için işlemler oldukça kolay. Türkiye'de faaliyet gösteren birçok banka ve aracı kurum, yurt dışı hisse senedi alım-satım işlemleri için hizmet veriyor.

Arm Holdings'un Mali Durumu

Arm Holdings, 31 Mart'ta sona eren mali yıl için satışlarını açıkladı. Şirketin satışları, özellikle küresel akıllı telefon pazarındaki düşüş nedeniyle 2,68 milyar dolara geriledi. Ayrıca 30 Haziran itibarıyla sona eren çeyrekte satışlar yüzde 2,5 düşüşle 675 milyon dolara düştü. Şirketin telif hakkı gelirinin yarısından fazlası akıllı telefon ve tüketici elektroniği sektöründen geldiği belirtildi.

Counterpoint Research'e göre, küresel akıllı telefon pazarı bu yıl son on yılın en düşük seviyesine ulaşma yolunda. Arm Holdings'un halka arzı, bu zorlu dönemde şirket için yeni bir başlangıcı temsil edebilir.