Sonuçlar sadece internetten öğrenilebilecek

LGS sınav sonuçları, adaylara farklı bir yolla bildirilmiyor. Bu nedenle, adayların sonuçları öğrenmek için MEB'in resmi internet sitesine girmesi gerekiyor. Sınav sonuç ekranında adaylar, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testlerinden doğru ve yanlış cevap sayılarını görebilecek.

İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat! İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat!

Sonuçlar 100-500 puan arasında değerlendiriliyor

LGS sınav sonuç ekranında, adayların 100 ile 500 puan arasında değerlendirilen sonuçları yer alacak. Bu puanlar, öğrencilerin liselere yerleştirilmesinde önemli bir rol oynayacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler heyecanla tercih dönemi hazırlıklarına başlayacak.

Sonuçlara erişim nasıl sağlanır?

LGS sonuçlarını öğrenmek için adayların "https://www.meb.gov.tr" adresine girerek, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihlerini girmeleri yeterli. Sonuç ekranında öğrenciler, her testteki doğru ve yanlış cevap sayılarını detaylı bir şekilde inceleyebilecek.