Güncel

2024-YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Tercih Süreci Başladı

ÖSYM, 2024-YKS kapsamında spor bilimleri için Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercihlerini 7 Ekim'e kadar alacak ve merkezi yerleştirmede kayıt hakkı kazanan, ancak kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirme başvurusu yapabilecek

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversitelerin spor programlarına alınacak öğrencilerin belirlenmesi için 2024-YKS çerçevesinde düzenlenen Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercihlerini almaya başladı.

ÖSYM'nin resmi web sitesinde yer alan açıklamaya göre, spor bilimleri için yapılacak ÖZYES tercihleri 7 Ekim saat 23.59'a kadar sürecek.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler.

Yerleştirme işlemlerinde, 2024-ÖZYES Başvuru ve Tercih Kılavuzunda belirtilen ilke ve kurallar geçerli olacak.

Kılavuza göre, merkezi yerleştirme sırasında adaylar, puanları, tercihleri ve programların kontenjanları dikkate alınarak ÖSYM tarafından yerleştirilecek. Adaylar, Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanacak ve yerleştirme işlemleri, en yüksek YP'ye sahip adaydan başlayarak yapılacak.

2024-ÖZYES'de merkezi yerleştirmeyi kazanan fakat kayıt yaptırmayan adaylar, ek yerleştirme işlemlerinde tercih yapma hakkına sahip olacak. Ancak kayıt olan adaylar, ek yerleştirme için tercih bildiriminde bulunamayacaklar.

Merkezi yerleştirmede kontenjanları dolmayan veya kayıt yaptırmama nedeniyle boş kalan alanlar için ÖSYM ek yerleştirme gerçekleştirecek.