Güncel

37 ilde internetten satılık otomobil ilanıyla dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı

Çorum merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, 37 ilde internet üzerinden sahte otomobil ilanlarıyla 405 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı.

Abone Ol

Çorum merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, 37 ilde internet üzerinden sahte otomobil ilanlarıyla 405 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kapora dolandırıcılığı ihbarları üzerine üç ay süren bir çalışma yürüttü.

Şüphelilerin, popüler ilan sitelerinde yayınlanan gerçek otomobil ilanlarını kopyalayıp, bu ilanları daha düşük fiyatlarla sahte ilanlar olarak yeniden yayımladıkları ve alıcılardan "kapora" adı altında para topladıkları belirlendi. Şüpheliler, aldıkları paraları banka hesaplarına aktararak izlerini kaybettirmeye çalıştı.

Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların 405 kişiden yaklaşık 5 milyon lira gelir elde ettikleri tespit edildi. Zanlılardan 2’si İstanbul'da, 1'i ise Hatay'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, ifade işlemleri için Çorum İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.