Enkazda kaybolan genç kıza 20 ay sonra mezar

6 Şubat’taki depremde İskenderun’un Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan evleri enkaza dönen Merve Ateş’in anne ve babası hayatını kaybetmişti. Ancak genç kıza ait bir iz bulunamamış ve kayıp olarak aranmaya devam edilmişti.

Kamu personeline gelecek yıl 3,5 trilyon lira ödeme yapılacak Kamu personeline gelecek yıl 3,5 trilyon lira ödeme yapılacak

Aradan geçen 18 ayın ardından İskenderun’daki Çankaya Mezarlığı'nda, Ateş'in başka bir isimle – Yağmur Uçmaz – defnedildiği ortaya çıktı. Yapılan DNA testleri ve mezar açıldığında bulunan kişisel eşyalar sayesinde, cenazenin Ateş’e ait olduğu kesinleşti.

Merve Ateş 2

Aile mezarlığında ebedi istirahat

Merve Ateş’in cenazesi, ablası İlknur Karaca’nın girişimleriyle Arsuz ilçesindeki Kışla Mahallesi Mezarlığı'na taşındı ve anne-babasının yanına defnedildi. Karaca, kardeşine nihayet bir mezar yapıldığını belirterek, "Kardeşimin mezarını bulduğumuz için buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Artık onun için dua edebileceğiz" dedi.

Merve Ateş 3

"Kardeşimizi yanlış isimle defnetmişler"

İlknur Karaca, kardeşlerinin yanlış kimlikle gömülmesi sürecine dair bilgi verirken, "Kardeşimi her yerde Merve Ateş olarak aradık, ancak 'Yağmur Uçmaz' adıyla defnedilmiş olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı. Savcılıktan gelen haberle, Yağmur Uçmaz adına tutulan kayıttaki fotoğrafın kardeşine ait olduğu ortaya çıktı.

Merve Ateş4

"Ölmüş olabileceğini hiç ihtimal dışında tutmadık"

Depremin ardından kardeşinin kayıp olması nedeniyle arayışlarının uzun süre sürdüğünü belirten Karaca, “Biz kardeşimizi sağ bulmayı umut ettik ama ölebileceği ihtimalini de göz önünde bulundurduk. Ne yazık ki kimsesizler mezarlığında yapılan DNA taramaları sonuçsuz kalmıştı" dedi.

Merve Ateş 5

Karaca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın destekleriyle kurulan özel komisyon sayesinde kardeşlerinin mezarının bulunduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 5 ay önce başlatılan çalışmalar sonucunda kardeşimin mezarı ortaya çıktı. Onu nihayet anne ve babamızın yanına taşıdık" diye konuştu.

Merve Ateş 6

Aile için 20 ay sonra gelen buruk teselli

Merve Ateş’in ablası, 20 ay süren bekleyişin ardından nihayet kardeşlerine kavuşmanın buruk sevincini yaşadıklarını belirterek, "Mezarını bulduk, artık duasını edebileceğiz. Bu bizim için büyük bir teselli oldu" dedi.