Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması davasında devam eden süreç hakkında bilgi verdi. Özkaya, iddianamede 3 binden fazla soruşturma ve kovuşturma dosyasının bulunduğunu ifade etti. 

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar hakkında flaş gelişme! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar hakkında flaş gelişme! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Süreçle ilgili eleştirileri yanıtlayan Özkaya, gecikmenin bu dosyaların çokluğundan kaynaklandığını belirtti. Henüz raporun tamamlanmadığını, ancak bazı dosyaların yargı sürecinde devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, raportörün gerekli güncellemeleri yaptığını da ekledi.

Can Atalay davası üzerine Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki tartışmalarına değinen Özkaya, yeni bir mekanizma oluşturulduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının Yargıtay'da içtihat değişikliklerine yol açması durumunda, Yargıtay’ın görüşünün alındığını belirtti. Can Atalay ve Gezi Davası'na ilişkin sorulara da yanıt veren Özkaya, dosyaların incelemeye hazır olduğunda gündeme alınacağını ve bunun uzun sürmeyeceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptali talep edilen Sokak Hayvanları Yasası hakkında da bilgi veren Özkaya, raportöre konuyla ilgili talimat verdiğini açıkladı. Raportörün mevcut dosyaları bir kenara bırakıp bu konuya odaklanmasını istediğini söyleyen Özkaya, rapor tamamlandığında bu meselenin bekletilmeden ele alınacağını ve kamuoyundaki tartışmaların sona ereceğini vurguladı.