Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi sonrasında, dönemin Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki hakkında, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Eray Yazgan’a küfür ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Selahattin Baki’nin bu hakareti nedeniyle 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan derbi maçının ardından yaşanan olaylar üzerine, Yazgan’ın avukatı Metin Sinan Arslan’ın savcılığa şikayette bulunmasıyla soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Yazgan’ın sunduğu video delilinde Selahattin Baki’nin hakaret ettiği kaydedildi.

Şimşek'ten vergi isyanı, Cüzdanı traş eden berber, vergi kaçıran fırıncı Şimşek'ten vergi isyanı, Cüzdanı traş eden berber, vergi kaçıran fırıncı

Selahattin Baki ise savcılıktaki ifadesinde Yazgan’ı tanımadığını ve herhangi bir küfür ya da kavgaya karışmadığını iddia etti. Baki, statta kendine ait bir yeri olmasına rağmen maçı Fenerbahçe kafilesine ayrılan odadaki televizyondan izlediğini ve sahaya çıkıp taraftarlarla galibiyet kutlamasının sadece kısa bir süre sürdüğünü savundu.

İddianamede ayrıca, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Bora İsmail Bahçetepe'nin de bilgi verdiği belirtildi. Selahattin Baki’nin, hakaret suçundan yargılanacağı dava, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde başlayacak. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı için dava süreci devam ediyor.