Altın fiyatları, Orta Doğu'daki artan çatışmalar ve ABD seçimleri konusundaki belirsizliklerin yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendirmesiyle yeni bir rekora imza attı. İlk kez ons başına 2.711 doların üzerine çıkan altın, yatırımcıların dikkatini çekti. Gram altın ise Dolar/TL hesaplamasıyla 2.979 TL seviyesine ulaştı.

Son seansta yüzde 0,7 artış gösteren altın, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinwar'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından tırmanan jeopolitik risklerle birlikte yükselişini sürdürdü. ABD Başkanı Joe Biden savaşın sona erme zamanının geldiğini söylese de, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas tarafından rehin alınan tüm kişilerin serbest kalana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Altın-3

Bakan Şimşek'in 'vergi' isyanı: Kimse ödemek istemiyor Bakan Şimşek'in 'vergi' isyanı: Kimse ödemek istemiyor

Yatırımcılar, genellikle belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak gördükleri altına yöneliyor. Ayrıca, 5 Kasım'daki ABD seçimleri öncesinde portföylerini yeniden düzenleyen yatırımcılar, değerli metalin bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 31 artmasıyla dikkatlerini çekiyor. 2024'te en güçlü performans gösteren emtia olarak öne çıkan altın, Fed'in gevşeme döngüsünü başlatmasıyla birlikte daha fazla kazanç elde etmeye devam ediyor.