Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Yağışlar Karadeniz'de Şiddetli Olacak

Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağışların yaşanması beklenirken, Meteoroloji sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları ve Milli Eğitim Akademisi Açıklaması Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları ve Milli Eğitim Akademisi Açıklaması

Rüzgar ve Sıcaklıklar Dikkat Çekiyor

Rüzgar, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Hava sıcaklıkları ise iç ve güney bölgelerde 3-6°C azalacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin altına inecek.

Zirai Don Uyarısı

Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi'nin yüksek kesimlerinde zirai don tehlikesi yaşanabileceğini belirterek çiftçilerin tedbirli olmasını önerdi.

Vatandaşlar, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra olası zirai don riskine karşı uyarılarak önlem almaları konusunda uyarıldı.