İzmir Bayraklı'da dini nikahlı eşi, onun iki kızı ve kızlardan birinin sevgilisini öldürüp cesetlerini 160 parçaya bölen Saparmurat Hallyev, dehşete düşüren cinayetlerini mahkemede itiraf etti. Hallyev'in ifadesinde, kurbanlarının telefon konuşmalarını gizlice dinlediği detayı dikkat çekti. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Hallyev, dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde işlediği vahşi cinayetlerle Türkiye'yi dehşete düşüren Saparmurat Hallyev hakkında açılan davada karar verildi. "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından yargılanan Hallyev, dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gukhkhkjhkkjhk Xej4

Mahkemedeki ifadesinde Hallyev, dini nikahlı eşi Gulkamar Hanymova'nın (54) telefonuna gizli bir ses kaydı uygulaması yüklediğini ve bu şekilde eşinin kimlerle konuştuğunu dinlediğini belirtti. Hallyev, "Ben Çeşme'de çalışırken salı günleri evimizde buluşuyorduk. O uyurken telefonunu alarak programdan kimlerle konuştuğunu dinliyordum. Ses kaydını açtığımda benden özür diledi ve bir daha yapmayacağını söyledi. Ancak bir süre sonra tekrar şüphelenmeye başladım ve yeniden programı yükledim. Olay günü bu nedenle tartıştık ve alkol aldıktan sonra cinayetleri işledim" dedi.

Olaydan haberi olduğu, ancak güvenlik güçlerine bildirmediği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık M.A. ise beraat etti. M.A., Hallyev ile Çeşme'de inşaatta çalıştığını ve olaydan haberi olmadığını, polislerin Hallyev'i sorması üzerine yerini gösterdiğini belirterek beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, Hallyev'in "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti ve mahkeme bu talebi kabul etti. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

Bakanlıktan Mescidi Aksa Açıklaması! 'Bu Bir Kışkırtma' Bakanlıktan Mescidi Aksa Açıklaması! 'Bu Bir Kışkırtma'

Olayın Geçmişi
Bayraklı ilçesinde 18 Haziran 2023'te bir eve giden polis ekipleri, derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cesetler bulmuştu. Kurbanlar arasında Türkmenistan uyruklu Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyarova (30) ve Laçin Geldiyarova (28) ile Ruslan Kerimov bulunuyordu. Saparmurat Hallyev, Çeşme ilçesinde saklandığı yerden operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.

Hallyev, 10 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisini, iki kızını ve kızlardan birinin erkek arkadaşını öldürdükten sonra cesetleri parçalayıp derin dondurucuya koymuştu. Hallyev, Ruslan Kerimov'un cansız bedenini 60 parçaya bölmüş, kadınları derin dondurucuya, erkeği ise buzdolabına koymuştu.